متل قو گوشه ای از بهشت در کنار سواحل دریای خزر، با ساحل مناسب ماسه ای خود در شمال و جنگل زیبایش در دامنه البرز و برج های متل سر به فلک کشیده اش سرنوشتی عجیب را یدک می کشد. جمشید جوانشیر جوان سازنده متل قو، با فکر تبدیل جنگل های مخروبه به باغ مرکبات وارد منطقه شد. بدون توجه به صحبت اهالی در مورد عدم امکان موفقیت، به تلاش بی وقفه خود برای ساخت باغ مرکبات ادامه داد. مدت ها بعد، وجود تنها سه هتل در مازندران که هر کسی توانایی مستقر شدن در آنها را نداشت و دیدن دسته ای قو، اولین جرقه ساخت متل که از نظر وی جایی بود که مردم بتوانند ماشین هایشان را در کنار اتاقهایشان پارک کنند را در ذهنش روشن کرد.
متل قو پس از مدت کوتاهی در سال 1338 با سالن اجتماعاتی به وسعت 220 متر،12 اتاق و دو ویلای زیبا متولد شد و قیمت های آن به گونه ای بود که برای قشر متوسط اجتماع قابل سکونت باشد که این موضوع سبب رونق منطقه و شکل گیری شهر کوچکی در آن گردید. بعد ها جمشید جوانشیر برج قو، اسکله 40 متری و دروازه فلزی را به ساختمان متل اضافه کرد. جالب اینکه حتی بعد از افتتاح متل او از رویای باغ دست نکشید و به کار خود ادامه داد تا برف سنگین سال 1342 مهر پایانی را بر رد خواسته جوانشیر زد. این شهر تا قبل از انقلاب به نام دختر او ساقی کلایه نامیده می شد.
یکی از مهمترین جاذبه های متل قو علاوه بر دریا، جنگل و امکانات تفریحی دیگر، غار دانیال است که در کنار خنکی حوضچه یک متری اش، پدیده های زمین شناسی چند میلیون ساله شما را به سکوت دعوت کرده و منظره متفاوتی از طبیعت را در چشمان شما به نمایش در خواهد آورد. دمای غار در طول سال تقریبا 27 و دمای آب آن 17 درجه سانتی گراد است که در فصل گرما بازدید از آن را بسیار آرامش بخش می کند. آب داخل غار آشامیدنی است، اما مطمئن شوید که از چشمه آب بر می دارید چون رفت و آمد مسافرین داخل غار آب جمع شده در غار را غیر بهداشتی می کند.
در متل قو علاوه بر وجود سه پلاژ ساحلی سی سرا، جمشید آباد و متل قو با امکانات کامل تفریحات دریایی و زیبایی معماری داخلی شهر، جنگل های زیبای مازندران انتظار شما را می کشد. با وجود تمام این امکانات متل قو بدون شک یکی از بهترین مناطق شمال ایران برای اقامت های تفریحی است.